Over deze training

Hoe betrekt u uw medewerkers hierbij? Is elke medewerker op de hoogte van wat er van hem/haar wordt verwacht om als bedrijf met een AEO vergunning de vergunning te behouden? Wat gebeurt er wanneer uw AEO vergunning wordt ingetrokken? Tijdens deze bijeenkomst zal een AEO-specialist uitleg geven over de consequenties van het AEO-gecertificeerd zijn.

Wat gebeurt er als ik niet meer aan de AEO-criteria voldoe?

Voldoet een bedrijf met een AEO vergunning niet meer aan (één van) de AEO-criteria? Dan schorst de Douane de vergunning (tijdelijk). Het bedrijf krijgt dan de gelegenheid om dit te herstellen. Tijdens deze periode kan het bedrijf geen aanspraak maken op faciliteiten van de AEO vergunning. Vervolgens beoordeelt de Douane de criteria opnieuw. Heeft het bedrijf de juiste maatregelen getroffen? Dan heft de Douane de schorsing weer op. Een bedrijf met een AEO vergunning kan ook zelf om schorsing vragen.

Open training of in-company

Tijdens deze bijeenkomst zal een AEO-specialist uitleg geven over de consequenties van het AEO-gecertificeerd zijn. Ook is er veel ruimte om uw specifieke situatie te bekijken.

Van oorsprong een training die als in-company training werd verzorgd, waarbij Douaneopleidingen Nederland bij u op het bedrijf langs komt. Maar nu ook als open training wordt georganiseerd.

Wanneer er gekozen wordt voor een in-company zal e.e.a. in overleg met het bedrijf afgestemd worden. Er kan b.v. gekozen worden om 2 uur aan uitleg te besteden en 2 uur gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Het bedrijf bepaalt zelf hoeveel en welke medewerkers aanschuiven. Dat kan/mag van hoog naar laag door de gehele organisatie, gewoon in de kantine. Mocht u geen ruimte hebben, dan zoeken we samen met u naar een oplossing.

Details training

Duur: 09:00 - 12:00 uur
Kosten: € 790,00 excl. btw
Vereist niveau: Geen
Certificering: Bewijs van deelname
In-company: Ook als in-company training mogelijk
(Meer informatie)

Data & locaties

Data Locatie
Dagtraining 20 juni 2024 Nog niet bekend
Icon calendar Kalender

Al 20 jaar toonaangevend opleider in douane­regelgeving

 • check in circle icon
  Onze opleidingen en trainingen voldoen aan de Union Customs Code criteria voor het behalen van de status van Authorized Economic Operator (AEO)
 • check in circle icon
  Ons team bestaat uit een ervaren groep van experts uit de dagelijkse praktijk, docenten en academici.
 • check in circle icon
  Flexibel en in eigen tempo online leren, gepland klassikaal leren of een combinatie van beide.

Vriendelijke medewerkers op de administratie. Docenten zijn vakdeskundigen met een praktische kijk op douanezaken.

Wij helpen u graag

 • Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?
 • Is de locatie moeilijk bereikbaar?
 • Past de datum of het tijdstip u niet?
 • Liever een training op locatie?
foto esther

Esther en haar collega’s staan voor u klaar