Douaneopleidingen Nederland
Online inschrijven

of bel 06 18 39 50 54

Customs Consultant (CC) - Avondopleiding

Douaneopleidingen Nederland heeft de opleiding Declarant een nieuwe naam gegeven: Customs Consultant. Volledig herschreven en aangepast aan de huidige wetgeving en opgesplitst in afzonderlijke trainingen (modules), afgestemd op de goederenstromen in uw bedrijf.

Een opleiding gericht op de toekomst!

Vanaf 2012 bieden we de opleiding tot Customs Consultant (Declarant) ook aan als avondopleiding. Tijdens de avondopleiding wordt gewerkt in modules, die samengevoegd zijn in 3 blokken.

Omdat het omgaan met douanewetboeken een belangrijke plaats in de opleiding inneemt start u altijd met een les: Omgaan met douanewetboeken.

  • Blok 1: Omgaan met douanewetboeken - AEO - Binnenbrengen - Douaneaangifte - Douaneschuld + Terugbetaling - Douanevervoer - DTV - VGEM
  • Blok 2: Vrij verkeer + Vrijstelling + Terugkerende goederen - Gebruikstarief - Incoterms - Douanewaarde - Herkomst & Oorsprong
  • Blok 3: Bijzondere douaneregelingen (Algemeen, Actieve veredeling, Passieve veredeling, Entrepot, Tijdelijk invoer, Bijzondere Bestemmingen) - Uitvoer + Uitgaan - Accijns Algemeen - BTW en (B)FV -Bezwaar en Beroep + Boetes - Landbouw

Gelijktijdig is gekeken naar de eisen die de wet in de nabije toekomst stelt aan declaranten. Incoterms en BTW zijn daarom onderdeel geworden van deze vernieuwde opleiding Customs Consultant. De modules van deze (avond)opleiding zijn ook apart te volgen, waardoor er ook gekozen kan worden om slechts één of enkele modules te volgen.

Let op: omdat diverse modules van de avondvariant korter zijn dan de dagvariant, wordt meer zelfstudie van de cursisten verwacht. Tevens is het daarom zeer gewenst de opleiding Junior Customs Consultant te hebben afgerond alvorens u aan deze avondopleiding deelneemt.

Welke locaties zijn mogelijk?

  • Schiphol
  • Eindhoven
  • Moerdijk

Wat leer ik?

Enkele onderwerpen die tijdens deze opleiding behandeld worden:

Kan ik ook een diploma halen?

Elk blok van de opleiding Customs Consultant kan worden afgesloten met een eindtoets. Indien het resultaat van de eindtoets minimaal 5½ is, ontvangt u een Certificaat van de betreffende module. Als alle modules binnen 3 jaren gevolgd en getoetst zijn, kunnen de certificaten worden ingeruild voor het diploma Customs Consultant van Douaneopleidingen Nederland.

Wat kan ik met de opleiding Customs Consultant?

Als Declarant krijgt u de kennis om een juiste douaneaangifte te doen en bent u verantwoordelijk voor de correcte afwikkeling van douaneformaliteiten bij de in-, uit- en doorvoer van goederen.
U heeft  een stevige basis om, indien nodig, met de douane in gesprek te gaan en u kunt mogelijke risico's identificeren.

Aan de hand van de informatie in de verschillende modules ziet u wellicht mogelijkheden om binnen uw bedrijf financiële voordelen te behalen of toekomstige financiële nadelen te beperken.

Customs Consultant d.m.v. avondtraining en AEO?

Logo AEO

De AEO-status kan bedrijven voordelen brengen: b.v. snelle afhandeling van de inklaring, de ‘green lane’, matiging van de zekerheidstelling, versnelde aanvraagprocedure voor douaneregelingen en vereenvoudigingen.

Korting voor JCC deelnemers

Heeft u de opleiding Junior Customs Consultant (Assistent declarant) van Douaneopleidingen Nederland gevolgd? Dan krijgt u 10% korting op de opleidingskosten voor CC. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

Aanmelden of meer informatie

Heeft u interesse, maar:

  • past de datum u niet?
  • kunt u absoluut niet overdag (en past de datum voor de eventuele avondtraining u niet)?
  • is de locatie moeilijk bereisbaar?
  • heeft u liever de bijeenkomsten op uw locatie? (Veelal mogelijk vanaf 5 deelnemers!)

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Laatstelijk bijgewerkt op

Schrijf u nu in voor de opleiding Customs Consultant d.m.v. avondtraining!

Online inschrijven